Top

Vejibag voor het opbergen van uw groente, A: STANDARD BAG 27,9 x 30,5 cm

  • Vejibag voor het opbergen van uw groente, A: STANDARD BAG 27,9 x 30,5 cm
  • Vejibag voor het opbergen van uw groente, A: STANDARD BAG 27,9 x 30,5 cm
  • Vejibag voor het opbergen van uw groente, A: STANDARD BAG 27,9 x 30,5 cm
17,95

Vejibag voor het opbergen van uw groente

Ontdek zelf hoe je op een natuurlijke wijze groente veel langer vers houdt! 

De Vejibag zorgt ervoor dat kwetsbare bladgroente tot wel 7 dagen in de koelkast houdbaar en knapperig blijven. Geen verlepte sla of uitgedroogde groentes meer die je weggooit!

De standaard Vejibag groentezak is perfect voor het bewaren van een krop sla of andijvie, spinazie en kolen.
Ook kleinere groenten zoals paprika, courgette, champignons en oesterzwammen passen prima in de STANDARD BAG.

De Vejibag groentezak is gemaakt van biologische katoen en wordt vervaardigd in een maatschappelijk verantwoorde onderneming. De medewerkers zijn mede-eigenaren van deze onderneming en profiteren zo optimaal mee aan het succes van de Vejibag.

De Vejibag is eenvoudig te reinigen in de wasmachine (was op een lage temperatuur tot 40 graden / eco- stand, biologisch katoen kan krimpen bij hogere temperaturen.)


* Bekijk het filmpje over de vejibag groentezak

Weetjes over de Vejibag: De gecertificeerde biokatoen wordt lokaal verbouwd en verwerkt tot het katoen waarmee de Vejibag’s worden vervaardigd.
De gebruikte biologische katoen is voorzien van een gecertificeerde bedrukking, geschikt voor contact met voedsel.


Hoe gebruik ik de Vejibag?

Maak de Vejibag goed nat, wring uit,  was de groenten en stop de gewassen groenten in de Vejibag. Sluit de zak en leg deze in de koelkast. LET OP!! ook de voorgewassen groenten toch opnieuw wassen. Dit omdat tijdens de productie van deze voorgewassen groenten de plastic verpakking wordt gevuld met een gas om deze groenten langer houdbaar te houden. Zie voor een interessant artikel hierover: https://www.foodlog.nl/artikel/de-6-voedingsmiddelen-die-een-voedselveiligheidsexpert-nooit-zal-eten/allcomments/

Hoe maak ik mijn Vejibag schoon?
De Vejibag kan gewoon op lage temperatuur in de wasmachine meedraaien. LET OP! het is katoen en dus gevoelig voor krimp! Wel zal de opdruk vervagen, maar dit is omdat wij hier een natuurlijke inkt voor hebben gebruikt die langzamerhand vervaagd. Mocht de Vejibag niet schoon worden, dan hebben wij een oplossing die altijd werkt:
Misschien wist u het al, maar baking soda is niet alleen geschikt om mee te bakken. Mocht uw Vejibag na verloop van tijd niet meer schoon worden in de wasmachine (let op! op lage temperatuur wassen!) dan is de volgende tip misschien iets voor u: neem een ½ koffiekopje baking soda en warm water (niet te heet!) en laat de Vejibag in een emmertje hierin een paar uur weken. Na het weken afspoelen en mee wassen met uw gewone katoenen was (niet mee laten draaien met delicate stoffen zoals zijde, linnen). En schoon is uw Vejibag!

Hoelang blijven mijn groenten en fruit houdbaar in de Vejibag?
Dit is echt verschillend per type groente of fruit. Onze eigen ervaring is dat bladgroenten zeker meer dan een week na aankoop vers en fris blijven. Voor de overige groenten kan dit wel oplopen tot meer dan 2 weken na aankoop!

Welke soorten groente kun je bewaren in een Vejibag? De Vejibag is het meest geschikt voor groenten die ‘waterlievend’ zijn. Dus.. groenten die relatief veel vocht bevatten. Er zijn geen groenten en fruitsoorten die je niet in een Vejibag kunt verpakken. De houdbaarheid wordt niet alleen bepaald door hoe lang de groenten / fruit al buiten de koeling zijn opgeslagen, maar ook wat de herkomst van deze groeten en en fruit zijn. Een interessant artikel hierover is: https://www.optimalegezondheid.com/is-biologisch-eten-echt-gezonder-dit-is-wat-je-biologisch-zou-moeten-kopen/

Hoe lang gaat een Vejibag mee?
Bij standaard gebruik gaat een Vejibag heel lang mee. In het gebruik wordt de Vejibag natuurlijk wel minder mooi. Dit doet niets af aan de functionaliteit. Het wassen in de wasmachine kan uiteindelijk een invloed hebben op de levensduur van het product, maar u mag er vanuit gaan dat een Vejibag bij normaal gebruik een aantal jaren mee moet kunnen gaan. Vergelijk het met een T-shirt, uiteindelijk na verloop van jaren worden de vezels minder en gaat het katoen scheuren.

LET OP! wel de bedrukking zal vrij snel in het gebruik vervagen. Maar dat ligt puur in de inkt (op natuurlijke basis) die is gebruikt voor het aanbrengen van de opdruk. De inkt is gecertificeerd en geschikt voor gebruik op biologische katoen en voor contact met voedsel.

Heeft Vejibag nog een bepaalde certificering?
Ja, de bedrukking (gebruikte inkten) zijn gecertificeerd voor gebruik in contact met voedsel. Voor wat betreft het katoen wordt dit gekweekt bij kleine lokale boeren in de Verenigde Staten. Voor deze boeren zijn de kosten voor certificering niet realistisch vandaar dat Sally persoonlijk er op toe ziet dat het gehele proces van plant tot Vejibag zo duurzaam mogelijk gebeurt.


De gevaren van voedsel bewaren in plastic: 

Beyond the hassles of dealing with messy plastic are the safety considerations of storing food in plastic. Many articles have been published including in Scientific American about the potential dangers of plastics for food storage, especially those containing BPA. Sadly,additional studies are indicating that some plastics without BPA may be even more dangerous.”Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code