Top

Bamboe tandenborstel Hydrophil 96% afbreekbaar

Wist je dat je tijdens je leven ongeveer 300 tandenborstels van plastic verslijt en dus weggooit. Gelukkig is er een duurzaam alternatief, namelijk een tandenborstel van bamboe van het merk Hydrophil. Mooi vormgegeven en ligt lekker in de hand en poetst ook nog eens prima.

Deze bamboe tandenborstel is 100% biologisch afbreekbaar, exclusief bedrukt met Eco drukinkt en BPA-vrij!
De hoogwaardige verpakking is gemaakt van milieuvriendelijke gerecyclede materialen.

Er wordt door tandartsen aangeraden om je tandenborstel om de drie maanden te vervangen. Je kunt je voorstellen hoeveel plastic tandenborstels er wereldwijd per jaar in de vuilnisbak belanden.

Als alternatief voor plastic tandenborstel is deze hydrofiele tandenborstel van bamboe ontwikkeld. De borstelharen zijn gemaakt van Nylon 4, in combinatie met houtskool. Deze zijn net als de bamboe borstel ook biologisch afbreekbaar maar neemt een langere tijd in beslag. De kop van de tandenborstel kun je beter daarom beter afbreken en weggooien bij het restafval.


De keuze voor bamboe
Bamboe groeit sneller dan welke andere plant ook in de wereld. Het produceert veel meer zuurstof en bindt aanzienlijk meer CO2 tijdens de snelle groei (max. 1 m / dag) dan bomen. Dit heeft een regulerende werking op het natuurlijke ecosysteem en de positieve invloed op het ecologisch evenwicht van het productieproces. Wereldwijd bamboe bedekt een gebied van ongeveer 37 miljoen hectare, waarvan ongeveer zes miljoen in China en negen miljoen in India.
Deze tandenborstel wordt gemaakt door Hydrophil in samenwerking met lokale bedrijven in China, zo direct waar bamboe groeit.

Ingrediënten: bamboe, nylon 4, houtskool

Gewicht: 15 g

Hydrophil bamboe tandenborstel is een eerlijke tandenborstel. 
10% van de winst van Hydrophil gaat naar 'Viva con Aqua. Dit is een organisatie die zich ervoor inzet dat alle mensen ter wereld toegang hebben tot schoon drinkwater.