Top

zero waste! Make-up pads van biologisch katoen uitwasbaar. (5 stuks met biologisch katoen wasnetje)

  • zero waste! Make-up pads van biologisch katoen uitwasbaar. (5 stuks met biologisch katoen wasnetje)
  • zero waste! Make-up pads van biologisch katoen uitwasbaar. (5 stuks met biologisch katoen wasnetje)
  • zero waste! Make-up pads van biologisch katoen uitwasbaar. (5 stuks met biologisch katoen wasnetje)
rating 5
(5 / 2 Reviews)
11,95

wattenschijfjes / make-up pads van biologisch katoen, uitwasbaar en eindeloos herbruikbaar

Wattenschijfjes zijn zo’n typisch wegwerp product. Vaak worden wattenschijfjes gemaakt van gewone katoen en zijn daardoor absoluut niet milieuvriendelijk. hoeveel wattenschijfjes je per jaar gebruikt hangt natuurlijk sterk af van je gebruik. Stel dat je er 2 per dag gebruikt, dan zijn het er 700 per jaar. Zet dat eens naast deze pads waarmee je jaren  vooruit kunt.

Deze make-up pads hebben twee kanten: een gladde kant en een kant met meer structuur waarmee je goed kunt reinigen. De stof is heel zacht, dus fijn voor je huid.

Deze make-up pads zijn handgemaakt in Nederland. Ze worden in elkaar gezet door Samira, coupeuse en geknipt door medewerkers van ’t Lichtpunt (mensen met afstand tot de arbeidsmarkt). De make-up pads hebben een doorsnede van 7 cm. het is handwerk, dus kunnen ze soms iets van grootte verschillen.

De biologisch katoenen stof heeft een GOTS certificering. Dat betekent: geen kinderarbeid, geen pesticiden bij het verbouwen en de productie van de stof.
De wattenschijfjes kunnen gewassen worden op 60 graden. 


Geen micro- of nanoplastic.
Het zakje waar ze in zitten, kun je gebruiken als wasnetje of opbergzakje. Het bag-again® zakje zal iets krimpen als het op 60 graden gewassen wordt omdat het bedoeld is om op lagere temperaturen gewassen te worden. Het voldoet na wassen en na krimp gelukkig nog steeds prima als waszakje. Op dit moment is er geen beter alternatief voor handen. Bag-again® kiest heel bewust voor organic cotton zakjes omdat er bij het wassen van deze pads én het zakje geen micro of nanoplastic vrijkomen. Dit is wel het geval bij synthetische stoffen waar reguliere was-netjes van gemaakt worden.


Let op: NIET geschikt voor gebruik met nagellakremover.Reviews (2)
rating 5 (5 / 2 Reviews)

Andy S. (13-06-2018) rating 5 Zo lang naar gezocht. Eindelijk duurzame make up wattenschijfjes gevonden. Bevallen prima en fijn dat er een netje voor de was bij zit.

Mirella Munch (23-04-2018) rating 5 Eindelijk uitwasbare wattenschijfjes. Was er al lang naar op zoek en fijn dat ze van biologisch katoen zijn. Handig is ook het wasnetje dat je erbij krijgt. Wel wat duurder dan de gewone wattenschijfjes maar een stuk duurzamer. Tevreden dus:-)

Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code