Top

MANUKA HUIDVERZORGING

Manuka Honing
'een gouden geschenk uit de Nieuw Zeelandse natuur'

Over ons

 

Achtergrond

De basis voor Manuka-huidverzorging werd in 2005 in Nieuw Zeeland gelegd. 
Tijdens mijn rondreis door Nieuw Zeeland maakte ik kennis met de Manuka Honing (Active Manuka Honey UMF®) en Eastcape Manuka oil.) Stuk voor stuk prachtige en krachtige natuurproducten. Vanuit mijn passie voor natuurlijke (huidverzorgings)producten en een jarenlange worsteling met eczeemklachten was mijn nieuwsgierigheid meteen gewekt. Mijn interesse ging uit naar natuurlijke producten die de klachten (jeuk, uitslag en soms wonden) konden verminderen.
Medicinale crèmes die cortisonen bevatten probeerde ik zoveel mogelijk te vermijden.
Helaas had ik in Nederland nog geen natuurlijke huidverzorgende eczeem crème gevonden die effectief was in de aanpak van de eczeem klachten.

De helende eigenschappen van de Manuka honing en de crèmes met Actieve Manuka honing klonken als muziek in mijn oren. Direct ben ik diverse Manuka honing crèmes gaan uittesten op mijn zeer gevoelige huid.
Met de Active Manuka honey Cream van The Honey Collection had ik binnen een paar dagen al resultaat. Kort na het insmeren met deze crème nam de jeuk af en binnen een aantal dagen begon mijn huid te genezen. Vervolgens ben ik de Manuka Magic Cream en de hypoallergenic Cream Simply Sensitive hypoallergene manuka honing crème gaan uitproberen en was opnieuw verbaasd over de helende werking van deze crèmes. 

Om meer kennis op te doen over Active Manuka Honey UMF® en haar toepassingen, hebben we onze reis aangepast en hebben een bezoek gebracht aan de Waikato university, diverse imkers, destilleerderijen van de Manuka olie uit de East Cape en producenten van huidverzorgingsproducten op basis van Active Manuka Honey UMF®. Daarnaast heb ik veel contact gehad met de research afdeling (Peter Molan) van de Waikato university waar sinds de jaren 80 onderzoek wordt gedaan naar de Manuka honing. Het was een spannende tijd vol intense en bijzondere ontmoetingen en ervaringen. 

Al snel was de beslissing genomen; deze bijzondere huidverzorgingsproducten op natuurlijke basis -voor mens en dier- moeten ook in Nederland toegankelijk zijn.
Mijn bedrijf Manuka huidverzorging was hiermee op Nieuw Zeelandse bodem geboren en de samenwerking met The Honey Collection was een feit. The Honey Collection is gestart als een familiebedrijf produceert met zorg hoogwaardige huidverzorgingsproducten op 100% natuurlijke basis, vrij van parabenen en andere synthetische toevoegingen en natuurlijk dierproefvrij en UMF gecertificeerd. Vanaf de start staat het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij the Honey Collection centraal. 

Vanaf januari 2006 heeft Manuka huidverzorging de exclusieve distributierechten voor de producten van The Honey Collection voor de Benelux.

Expert in Active Manuka honing en medicinale huidverzorgingsproducten met Manuka honing. 
Manuka huidverzorging importeert nu ruim 14 jaar de pure producten rechtstreeks van the Honey Collection uit Nieuw Zeeland.
In deze 14 jaar zijn wij uitgegroeid tot expert op het gebied van Active Manuka honing en Manuka honing huidverzorgingsproducten.

Visie:
Met onze huidverzorgingsproducten op basis van Actieve Manuka honing willen wij bijdragen aan een gezonde huid voor iedereen, van baby, puber, volwassene en ouderen.
Vanuit onze liefde voor pure producten -dus echte voeding voor de huid- kiezen we voor de producten van the Honey Collection.
Speciaal voor mensen die worstelen met de gevolgen van huidproblemen zoals eczeem, psoriasis, acne, rosacea etc. hebben we ervaren dat wij het verschil te kunnen maken en bij te dragen aan een herstel van de huid en verlichting van de klachten.

Meer informatie over the Honey Collection vindt u onder het tabblad FAQ.