Top

MANUKA HUIDVERZORGING

Manuka Honing
'een gouden geschenk uit de Nieuw Zeelandse natuur'

 

Achtergrond

De basis voor Manuka huidverzorging werd in 2005 in Nieuw Zeeland gelegd. 
Tijdens mijn rondreis door Nieuw Zeeland maakte ik kennis met de Manuka Honing (Active Manuka Honey UMF®) en Eastcape Manuka oil.) Stuk voor stuk prachtige en krachtige natuurproducten. Vanuit mijn passie voor natuurlijke (huidverzorgings)producten was mijn nieuwsgierigheid meteen gewekt. Daarnaast had ik al jaren last van eczeem en moest hiervoor tegen mijn zin soms medicinale crèmes gebruiken die cortisonen bevatten. Mijn focus was echter altijd gericht op natuurlijke producten die de klachten (jeuk, uitslag en soms wonden) konden verminderen.

De helende eigenschappen van de Manuka honing en de crèmes met Manuka honing klonken als muziek in mijn oren.
Direct ben ik de Active Manuka Cream, de Manuka Magic Cream en de hypoallergenic Cream gaan uitproberen en was verbluft over de helende werking van deze crèmes. Van de vervelende jeuk was ik al snel verlost en binnen een paar dagen begon mijn huid goed te genezen.
Om meer kennis op te doen over Active Manuka Honey UMF® en haar toepassingen, hebben we onze reis aangepast en zijn een bezoek gaan brengen aan diverse imkers, destilleerderijen van de Manuka olie uit de East Cape en producenten van huidverzorgingsproducten op basis van Active Manuka Honey UMF®. Daarnaast heb ik veel contact gehad met de research afdeling (Peter Molan) van de Waikato university waar sinds de jaren 80 onderzoek wordt gedaan naar de Manuka honing. Het was een spannende tijd vol intense en bijzondere ontmoetingen en ervaringen. 

Al snel was de beslissing genomen; "deze bijzondere huidverzorgingsproducten op natuurlijke basis ga ik op de Nederlandse markt te brengen." Mijn bedrijf Manuka huidverzorging was hiermee op Nieuw Zeelandse bodem geboren!
We zijn een samenwerking aangegaan met The Honey Collection. Dit familiebedrijf produceert met zorg hoogwaardige huidverzorgingsproducten op 100% natuurlijke basis, vrij van parabenen en andere synthetische toevoegingen en natuurlijk dierproefvrij en UMF gecertificeerd.

Vanaf januari 2006 heeft Manuka huidverzorging de exclusieve distributierechten voor de producten van The Honey Collection voor de Benelux.
Manuka huidverzorging importeert rechtstreeks van de producent uit Nieuw Zeeland en is in 13 jaar uitgegroeid tot expert op het gebied van Manuka honing en Manuka honing huidverzorgingsproducten.

Visie:
Vanuit onze liefde voor pure producten willen wij met deze huidverzorgingsproducten op basis van Actieve Manuka honing een gezonde huid voor iedereen mogelijk maken. Speciaal voor mensen die worstelen met de gevolgen van huidproblemen zoals eczeem, psoriasis, acne etc. hopen wij bij te dragen aan een herstel van de huid en verlichting van de klachten.

Meer informatie over the Honey Collection vindt u onder het tabblad FAQ.