Aften in de mond & tandvlees ontsteking

De oorzaak van aften heeft vaak te maken met een verzwakt afweersysteem. Aften zijn kleine blaasjes aan de binnenkant van de mond (zweertjes van het mondslijmvlies) die het eten bemoeilijken en vaak pijnlijk aanvoelen. Soms heb je een wondje in je mond, vervelend maar de Active Manuka Honey UMF 10+ helpt het snel genezen.

Neem meerdere malen per dag een flinke koffielepel met Active Manuka Honey UMF 10+ of UMF 15+ in de mond en laat deze langzaam in de mond smelten. Verdeel de honing in de mond met je tong. Probeer zo lang mogelijk om de honing zijn werk te laten doen, dan pas doorslikken. (tevens zuiverend voor je keel)
Afwisselend met de pure active manuka honey kan je ook de Active de Manuka Honey and Propolis Lozenges (keelpastilles) nemen en deze langzaam opzuigen.  

Bij tandvleesontsteking (gingivitis en parodontitis) kan je naast een bezoek aan de tandarts ook zelf iets aan de ontsteking doen.  Neem een flinke schep honing in de mond en masseer deze voorzichtig over het ontstoken tandvlees. Wanneer de honing gesmolten is, spoel er dan zo lang mogelijk mee door de mond.
Natuurlijk blijft een goede mondverzorging noodzakelijk!
Volg ons op social media

Volg ons op social media