Manuka huidverzorging

Manuka honing 'een gouden geschenk uit de Nieuw Zeelandse natuur'

Foto

Als kind en ook later als student had ik in perioden veel last van eczeem. Door de huisarts en dermatoloog werden er vette zalven, vaak met cortisonen, voorgeschreven waar ik niet vrolijk van werd. De uitbraak van het eczeem kwam even tot rust, maar de huid herstelde onvoldoende en een volgende eczeem uitbraak was heviger. Daarnaast maakte ik mij zorgen over de invloed die de hormoonhoudende crèmes op mijn immuunsysteem hadden. Vanuit mijn passie gehad voor de natuur en natuurproducten ging ik op zoek naar crèmes op natuurlijke basis. Een natuurlijke huidverzorgende crème die het eczeem effectief aanpakte had ik niet gevonden. De volgende stap die ik maakte, was het volgen van cursussen bij inspirerende mensen. Ik leerde met natuurlijke ingrediënten huidverzorgende producten te maken die jeukstillend waren en de huid hielpen genezen. Mensen om mij heen die ook met huidproblemen worstelden (psoriasis, acne, eczeem, rosacea) vroegen mij om ook voor hen crèmes en shampoo te maken. 

Manuka huidverzorging, de start van het bedrijf.
Pas veel later, tijdens mijn rondreis door Nieuw Zeeland maakte ik kennis met de Manuka Honing (Active Manuka Honey UMF®) en Eastcape Manuka oil.) Stuk voor stuk prachtige en krachtige natuurproducten. Vanuit mijn passie voor natuurlijke (huidverzorgings)producten en de jarenlange worsteling met eczeemklachten wilde ik hier meer van weten. 

De helende eigenschappen van de Manuka honing en de crèmes met Actieve Manuka honing wilde ik zelf ervaren en ben direct diverse Manuka honing crèmes gaan uittesten op mijn zeer gevoelige huid.
Met de Active Manuka honey Cream van The Honey Collection had ik binnen een paar dagen al resultaat. Kort na het insmeren met deze crème nam de jeuk af en binnen een aantal dagen begon mijn huid te genezen. Vervolgens ben ik de Manuka Magic Cream en de hypoallergenic Cream Simply Sensitive hypoallergene manuka honing crème gaan uitproberen en was opnieuw verbaasd over de helende werking van deze crèmes. 

Om meer kennis op te doen over Active Manuka Honey UMF® en haar toepassingen, hebben we onze reis aangepast en hebben een bezoek gebracht aan de Waikato university, diverse imkers, destilleerderijen van de Manuka olie uit de East Cape en producenten van huidverzorgingsproducten op basis van Active Manuka Honey UMF®. Daarnaast heb ik veel contact gehad met de research afdeling (Peter Molan) van de Waikato university waar sinds de jaren 80 onderzoek wordt gedaan naar de Manuka honing. Het was een spannende tijd vol intense en bijzondere ontmoetingen en ervaringen. 

De basis voor Manuka-huidverzorging werd in 2005 in Nieuw Zeeland gelegd. 
De beslissing om deze bijzondere huidverzorgingsproducten op natuurlijke op de Nederlandse markt te brengen was snel genomen. Manuka huidverzorging is dus in Nieuw-Zeelands geboren en de samenwerking met The Honey Collection was een feit. The Honey Collection is gestart als een familiebedrijf produceert met zorg hoogwaardige huidverzorgingsproducten op 100% natuurlijke basis, vrij van parabenen en andere synthetische toevoegingen en natuurlijk dierproefvrij en UMF gecertificeerd.

Duurzaamheid
Vanaf de start staat duurzaamheid en het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij the Honey Collection centraal. 
Vanaf januari 2006 heeft Manuka huidverzorging de exclusieve distributierechten voor de producten van The Honey Collection voor de Benelux.
Het vanuit Nieuw-Zeeland importeren van deze medicininale active manuka honing huidverzorgingsproducten is natuurlijk niet duurzaam, maar er is geen gelijkwaardig alternatief voor deze krachtig helende werking van de Manuka honing.
In mijn privé leven en in ons bedrijf Manuka huidverzorging staat het duurzaam ondernemen centraal. Daar waar mogelijk kopen we onze producten wel in Nederland in. Er wordt niet verspild, producten die door de strenge regelgeving de 'best before' datum bereiken schenken we aan sociale projecten. De crèmes komen terecht bij mensen in een uitkeringssituatie en bij vluchtelinggezinnen. 

Missie:
* Wetende vanuit eigen ervaring welke impact huidproblematiek kan hebben op je leven willen wij jouw ondersteunen in de stappen naar een rustiger huid en huidherstel. 
* Wij geloven in pure producten op natuurlijke basis, waarbij de werking zorgvuldig wetenschappelijk is onderbouwd.  
* Wij willen onze kennis delen en geven van een persoonlijk advies met betrekking tot verzorging en het gebruik van de juiste producten. 

Een eerste stap naar een gezonde huid.
Steeds meer mensen worstelen met de gevolgen van verschillende huidproblemen zoals eczeem, psoriasis, acne, rosacea, huidschimmelinfecties, moeilijk genezende wonden en littekenweefsel. Ook kinderen en babies kunnen veel last hebben van de gevolgen van eczeem en luieruitslag. 
Met ons bedrijf Manuka huidverzorging willen wij bijdragen in het verlichten van de huidklachten en bij het huidherstel. Dit doen wij door het bieden van goed product- en verzorgingsadvies.

Expert in Active Manuka honing en medicinale huidverzorgingsproducten met Manuka honing. 
Manuka huidverzorging importeert nu bijna 15 jaar de pure producten rechtstreeks van the Honey Collection uit Nieuw-Zeeland.
In deze 15 jaar zijn wij uitgegroeid tot expert op het gebied van Active Manuka honing en Manuka honing huidverzorgingsproducten.

Meer informatie over the Honey Collection vindt u onder het tabblad FAQ.


 

 
Volg ons op social media

Volg ons op social media