Het verschil tussen UMF ACTIVE Manuka Honey en Manuka Honey.

UMF: UNIQUE MANUKA FACTOR

UMF is de 'Unique Manuka Factor'. Het getal dat achter de UMF vermeld staat is gerelateerd aan een laboratoriumtest. Hoe hoger de aktieve UMF waarde, des te sterker is de helende werking.
De aanduiding van bijvoorbeeld 15+ heeft dezelfde antiseptische werking als een oplossing van 15% van Phenol, een ontsmettingsmiddel. De hoogte van de UMF die de honing bevat, kan variëren per gebied, per seizoen en is tevens afhankelijk van de periode van bloei en oogst.
UMF is geregistreerd als wereldwijd handelsmerk om de kwaliteit van de honing te garanderen. Om de UMF-aanduiding te mogen gebruiken moet de aktieve waarde 10 of hoger zijn.

Sinds 1981 heeft Dr Peter Molan (MBE, Associate Professor in Biochemistry and Director of the Honey Research Unit, Department of Biological Sciences at the University of Waikato, New Zealand) uitvoerig onderzoek verricht naar de helende eigenschappen van Manuka honing. Hij ontdekte dat de honing uit de Nieuw Zeelandse 'Manuka Bush' (Leptospermum Scoparium) een krachtige antibacteriële aktiviteit (werking) heeft die niet voor komt in andere soorten honing.
Deze aktiviteit wordt de Unieke Manuka Faktor genoemd.Volg ons op social media

Volg ons op social media