Manuka honing

Manuka-honing
 

MANUKA

 

Manuka 'Leptospermum scoparium' (een grote struik meestal 2 tot 5 meter die zelfs kan uitgroeien tot een boom van 15 meter hoog)  behoort tot dezelfde familie als de Australische 'tea-tree' en wordt ook wel de Nieuw Zeelandse 'ti-tree' genoemd. In het Māori wordt het 'mānuka' genoemd. Kapitein Cook gebruikte destijds de bladeren van de Manuka om thee van te trekken.  

Manuka groeit overal in Nieuw Zeeland, maar komt het meest voor aan de oostkust van zowel het Noordereiland als het Zuidereiland. 
De Manuka bloem bestaat uit 5 blaadjes 8 tot 15 mm doorsnee, meestal wit van kleur maar soms ook roze.
 
Manuka Honing: het vloeibare goud uit Nieuw Zeeland

De honingbijen verzamelen nectar uit de Nieuw Zeelandse Manuka bloemen en wordt door de bij omgezet in Manuka honing. Deze Manuka honing heeft unieke antibacteriële eigenschappen.  (kijk voor meer informatie en toepassingen bij Active Manuka Honey)
Vanwege de antibacteriële en hydraterende eigenschappen wordt deze Manuka-honing puur verwerkt in verschillene huidverzorgende crèmes.
 

Manuka olie uit de East cape van Nieuw Zeeland:
Van de blaadjes van de Manuka-struik wordt er onder hoge druk olie gedestileerd. 

Door de bijzondere chemische samenstelling werkt Manuka olie vele malen sterker en bestrijdt een breder scala aan bacteriën en schimmels dan de Australische tea-tree olie. Bovendien is zij zachter voor de huid door een lagere concentratie cineol. 

 

(Verdere informatie en toepassingen vindt u onder het kopje  Manuka olie en bij productinformatie van de Manuka olie.)

Aan de linkerzijde vindt u meer informatie over: de UMF en MGO factor, het bijengeheim,  geschiedenis, diverse artikelen en de ingrediënten bibliotheek.
Volg ons op social media

Volg ons op social media