The Honey Collection

Manuka Honey and The Honey Collection.

Wie heeft The Honey Collection opgericht?
Jean Coombe is ruim 30 jaar geleden begonnen met het ontwikkelen van huidverzorgingsproducten op basis van biologische olie en (Active) Manuka Honey. Dit deed zij in haar eigen keuken. Ze maakte hierbij dankbaar gebruik van de kennis die de Marori hebben over het gebruik van zuivere natuurproducten. Jean Coombe is nog steeds actief betrokken bij het bedrijf en het ontwikkelen van huidverzorgingsproducten met Manuka honing. 


Wanneer werd 'The Honey Collection' opgericht?
The Honey Collection is in 1993 als kleinschalig familiebedrijf gestart. 
Blenheim is de thuisbasis van The Honey Collection. (Blenheim is de hoofdstad van the Marlborough, dit is de noordoost zijde van het Zuidereiland van Nieuw Zeeland.

Wat is Manuka honing: 
De befaamde Manuka Honing (uitgesproken als Manoeka) komt uit Nieuw Zeeland. De bijen verzamelen de nectar uit de bloemen van de Manuka boom.  "Leptospermum Scoparium'' Deze plant is een struikachtige boom,  meestal 2 tot 5 meter maar kan zelfs uitgroeien tot 15 meter hoogte. Manuka groeit veelal in de heuvels en de kustgebieden in heel Nieuw Zeeland. Wanneer de Manuka boom in bloei komt zie je een waterval van kleine roze/witte bloemen. De omgeving heeft dan ook een aantrekkelijke zoete geur die de bijen aantrekt. 

Hoe weet je dat de bijen de nectar alleen hebben verzameld uit de Manuka bloem?
Onze Manuka Honing is door de bijen uitsluitend verzameld in gebieden die zeer geïsoleerd liggen en uitbundig begroeid zijn met de Manuka struiken. Bijen vliegen in een radius van ongeveer 6 kilometer rondom de bijenkorf, een zorgvuldige plaatsing van de bijenkorven garandeert een pure (active) manuka honing.

Waarom wordt (Active) Manuka honing gebruikt in huidverzorgingsproducten?
Honing wordt vanwege haar vochtopnemende eigenschappen gebruikt in huidverzorgingsproducten. Dit betekent dat de huid soepel en gehydrateerd blijft.   Daarnaast heeft de Manuka honing natuurlijke antioxidanten en krachtige antibacteriële eigenschappen.

Zijn de producten dierproef vrij?
Ja, al onze producten zijn dierproefvrij. Voor het uittesten van (nieuwe) huidverzorgingsproducten hebben wij een grote groep vrijwilligers die hieraan willen meewerken.

What Is UMF® Honey?
UMF® stands for Unique Manuka Factor.  UMF® Honey has been tested to see what the natural activity rate (antibacterial property) is in certain types of Manuka Honey.
Honey_Comb_1.jpg

Wat is het verschil tussen Active Honey en UMF®?
De Active Manuka Honey UMF® is een geregistreerd handelsmerk dat de consumenten de garantie geeft dat de sterkte van de antibacteriële eigenschappen overeenkomt met de informatie die op het label is vermeld. UMF® Honey is in altijd in het laboratorium getest op zijn antibacteriële werking. Niet alle producenten van Manuka Honing zijn geregistreerd en er zijn meldingen van oplichting bekend. Gewone Manuka honing werd verkocht als Active Manuka honing, na het testen bleek het te gaan om gewone honing zonder de uitzonderlijke antibacteriële eigenschappen. Volg ons op social media

Volg ons op social media