Active Manuka honing / Manuka honing

Manuka Honing, het vloeibare goud.

In Nederland raken steeds meer mensen geïnteresseerd in de (Active) Manuka honing uit Nieuw Zeeland. Zij zijn benieuwd naar deze bijzondere honingsoort. Door steeds meer bedrijven wordt de Manuka honing aangeboden, maar vaak ontbreekt een goede toelichting bij het gebruik van de Manuka honing. Met deze informatie hopen wij antwoord te geven op vragen zoals;
* wat is Active Manuka honing?
* waar koop ik Manuka honing?
* waar moet ik op letten bij het kopen van Manuka honing?

Honing voor gezondheid en schoonheid door de eeuwen heen.
Door de eeuwen heen wordt honing in verschillende culturen gebruikt ter bevordering van de gezondheid en voor de verzorging van de huid. Ook werd de honing toegepast in de wondverzorging. In de eerste wereldoorlog werden bijvoorbeeld de wonden van soldaten al met honing behandeld. Honing heeft antibacteriële eigenschappen. Wanneer de honing op de huid wordt aangebracht, voedt en hydrateert zij de huid en heeft helende eigenschappen. De mate van de anti bacteriële eigenschappen is echter bij iedere honingsoort verschillend.

 

Waarom is de Manuka honing zo bijzonder? 
Wat de
Nieuw Zeelandse Active Manuka Honey zo bijzonder en uniek maakt, is dat deze Manuka honing de meest actieve honingsoort ter wereld is. De Manuka honing heeft een zeer krachtige antibacteriële activiteit (werking) die niet voorkomt in alle andere honingsoorten die er op de wereld te vinden zijn.
 
Active manuka honey UMF; given by nature and proved by science.


Hoe en waarvoor gebruik je de Actieve Manuka Honing?
Actieve Manuka Honing is een heerlijke honing, krachtig van smaak en is rijk aan antioxidanten, mineralenen vitamines. Door haar sterke anti bacteriële eigenschappen, de beperkte beschikbaarheid en toenemende vraag naar de Actieve Manuka honing is zij duurder dan andere honingsoorten. 
De Actieve Manuka honing wordt hierdoor hoofdzakelijk ingezet voor medicinaal gebruik, zowel inwendig als uitwendig. Bij de verzorging van moeilijk genezende wonden, bij keelpijn, aften en wondjes in de mond, tandvleesontsteking, maag- en darmproblemen, om je weerstand op peil te krijgen en als een ontspannend en voedend gezichtsmasker.

Manuka honing als broodbeleg:
Ben je een honingliefhebber, en wil je Manuka honing als broodbeleg? Kies dan voor de gewone Manuka honing. Dit is een stuk voordeliger dan de Actieve Manuka honing.
e bijen hebben de nectar ook op de Manuka struik verzameld, maar er is geen uitzonderlijke antibacteriële werking vastgesteld.

Waar moet je op letten bij het kopen van Active Manuka honing?
  • Let erop dat de pot Manuka honing in Nieuw Zeeland is verpakt, er een UMF of MGO factor op vermeld staat en het AMHA licentienummer van de producent. Dit is UMF-gecertificeerde Active Manuka Honey UMF!
  • Koop geen Manuka honing onder de UMF factor 10, de antibacteriële werking is niet stabiel en kan niet worden gegarandeerd.
  • Laat je goed voorlichten over het gebruik van de Active Manuka honing. Met regelmaat horen wij dat er een veel te hoge UMF factor honing wordt geadviseerd voor milde gezondheidsklachten. 

Onder het kopje ingrediënten en productadvies vindt u de uitleg over het gebruik van de manuka honing en medicinale crèmes met manuka honing bij bovengenoemde klachten.

Heeft u na het lezen van de informatie over de Manuka honing nog vragen, neem dan contact met ons op voor verdere toelichting over het gebruik en toepassing van de Manuka honing (producten).

* Manuka huidverzorgingsproducten importeert rechtstreeks de Active manuka Honey vanuit Nieuw Zeeland (the Honey Collection, New Zealand Honey en Nelson Honey zijn onze samenwerkingspartners) Volg ons op social media

Volg ons op social media