Maag- en darmproblemen

Maag- en darmproblemen

Bij het gebruik van Active Manuka Honey UMF 15+ (of een hogere UMF waarde), is het belangrijk dat onderstaande richtlijnen worden gevolgd:

*'s morgens minimaal een half uur tot maximaal een uur voor het ontbijt, een dessertlepel/ kleine eetlepel honing innemen samen met een stukje brood of toast. Dit zorgt ervoor dat de honing langzaam in de maag wordt opgenomen en de antibacteriële eigenschappen maximaal worden benut.

De tweede keer kun de honing innemen voor het slapen gaan. De honing kan de hele nacht zijn werk doen. Tandenpoetsen is geen probleem, maar geen water drinken.

Je kan er ook voor kiezen om 4x per dag voor het eten (ook weer minimaal een half uur en maximaal

een uur) een flinke theelepel honing innemen. De laatste keer innemen voor het slapen gaan.

In het begin is het voornamelijk uitproberen wat het best bevalt en waarbij men zich het meest prettig voelt. Wanneer je start met twee maal per dag innemen, dan kunje dit het best een periode van 2 tot 3 weken uitproberen. Mocht dit niet zo goed bevallen en wil je de hoeveelheid liever opdelen in kleinere porties, dan kunt je ervoor kiezen 4x maal daags een ruime theelepel honing te nemen.

 

Het is belangrijk om te wachten met het drinken van thee of andere vloeistoffen tot het ontbijt!

Binnen een week of twee zult u enige verlichting van uw klachten moeten bemerken. Om de maagklachten grondig aan te pakken, zeker wanneer zij al langere tijd bestaan, is er een langere periode nodig waarin de honing wordt ingenomen. Vaak varieert dit tussen de 3 en 6 maanden.

D
e exacte hoeveelheid honing, de UMF sterkte (10+, 15+ of hoger) en de frequentie van inname per dag, verschilt van persoon tot persoon en is afhankelijk van het soort klachten en de tijd dat de klachten al bestaan.
Om de krachtige eigenschappen van de Active Manuka Honey maximaal te benutten, is het noodzakelijk om de honing consequent in te nemen.

* de potten active Manuka Honey zijn verkrijgbaar in 250 gram en 500 gram.

 




Volg ons op social media

Volg ons op social media