Stuifmeel, propolis, koninginnegelei en bijenwas.

  Bijenpollen (stuifmeel) is de vruchtbare stof van de bloemen. Bijen verzamelen het als voedsel en brengen het naar hun korven. Zonder stuifmeel zouden planten, bomen en bloemen niet kunnen bestaan. Het is het mannelijke zaad van bloeiende planten waaraan door honingbijen spijsverteringsenzymen worden toegevoegd. De voedingsstoffen in de pollen zijn licht verteerbaar en worden gemakkelijk door het lichaam opgenomen, waardoor het een zeer voedzaam natuurlijk voedsel is. Er is geen voedsel dat een zodanig grote verscheidenheid aan fundamentele bestanddelen, zoals enzymen, hormonen, vitaminen, aminozuren en dergelijke bevat, als bijenpollen. Een bijkomend voordeel is dat de in het stuifmeel aanwezige stoffen de werking van elkaar versterken.

Propolis
Van harsproducten maken de bijen met behulp van hun klieren propolis, een sterk antiseptisch middel. Natuurlijke propolis is vanwege zijn afweer tegen ziekteveroorzakers een ideaal middel voor de voorkoming en genezing van verkoudhe­den en werkt ontstekingsremmend. De ontstekingsremmende eigenschap overstijgt volgens wetenschappelijke onderzoeken die van acetylsalicylzuur, de werkstof van aspirine, met het dubbele. Propolis wordt gebruikt als natuurlijk antibioticum en weerstandsverhogend middel en ter ondersteuning van antibiotica. Ook bindt propolis vrije radicalen en is daardoor bloedzuiverend. Bij bot- en spierproblemen en slijm-beursontsteking, kan propolis gunstig werken. Voor uitwendig gebruik wordt propolis verwerkt in neusdruppels, hoestdrank, tandpasta, lotion, zalven, crèmes en huidolie, shampoo of skin wash. Propolis verzorgings producten kunnen worden gebruikt op wondjes, littekens, ontstekingen, bij spieraandoeningen, tegen eczeem, psoriasis, wratten, schimmel, kalknagels en zwemmerseczeem.

Koninginnegelei
Koninginnegelei (Royal Jelly) wordt door bijen -door klieren in de kop- afgescheiden als voeding voor de koningin. De gelei is een melk-witte substantie die wordt gewonnen zonder dat er bijen voor sterven. Het is bijzonder rijk is aan mineralen en sporenelementen en wordt toegepast in geneeskrachtige middelen en huidcrèmes. Daarnaast bevat het enzymen en andere waardevolle eiwitten alsmede vetten en suikers. Tevens bevat de gelei panthenol (pro vitamine B5). Deze vitamine wordt als schoonheidsvitamine beschouwd, die huid en haar verzorgt, huidirritaties en roodheid vermindert, de afweerkracht van het slijmvlies verhoogt en de wondheling bevordert. Geen wonder dus, dat koninginnegelei bij vele huidproblemen hulp kan bieden.
De Chinezen hebben een lange traditie in het gebruik van de Royal Jelly om het verouderingsproces te vertragen.

Bijenwas
Bijenwas beschermt de huid zonder af te sluiten, het geeft de crème consistentie en heeft emulgerende eigenschappen (het verbindt vette en waterige delen van het product).  
Volg ons op social media

Volg ons op social media